19 MAYIS

19 MAYIS

Bugün 19 Mayıs 1919’da temelleri atılan kurtuluş mücadelemizin 103. Yıldönümünü milletçe büyük bir onur, coşku ve heyecanla kutlamaktayız.

19 Mayıs, 103 yıl önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarak Milli Mücadelemizi fiili olarak başlattığı gündür. 19 Mayıs, işgal kuvvetlerini topraklarımızdan söküp atmak için milli iradenin, birlik ve beraberlik ruhunun, güçlü bir inancın uyanış günüdür. 19 Mayıs, bu milletin yeniden dirilişi, Türk Milletinin yeniden doğuşunun günüdür.

19 Mayıs 1919’da canlanan milli ruh, bizlere ilham olmaya, yolumuzu aydınlatmaya devam etmektedir

Türkiye, genç ve dinamik nüfusuyla, Cumhuriyetimizin 103. yılında birçok hayalini, birçok hedefini gerçeğe dönüştürmüş olarak, çok daha parlak başarılara imza atacaktır. Bu süreçte, hiç kuşkusuz, genç nesillerimize büyük görev ve sorumluluklar düşmektedir.

Bizler, genç nesillerimizin gelecekte çok daha iyi imkanlara kavuşması, dünya gençleriyle rekabet edebilecek donanıma, birikime sahip olabilmeleri için var gücümüzle çalışıyor, her türlü imkan ve kaynaklarımızı gençlerimizin geleceği için seferber ediyoruz.

Geleceğimizin mimarı olan gençlerimizin de, geleceğin yöneticileri, siyasetçileri, eğitimcileri, bilim adamları, sanatçıları ve diğer meslek temsilcileri olarak Türkiye’yi eşitlik, adalet, insan hakları, demokrasi ve hukuk devleti temelinde inşa edecek, bilimde, fende, ekonomide, uluslararası ilişkilerde, kültür ve sanatta, eğitimde, sporda elde edecekleri başarılarla taçlandıracaklarına yürekten inanıyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Kurtuluş Savaşı`nın tüm kahramanlarını, şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve saygıyla anıyor, tüm hemşerilerimin ve geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını gönülden kutluyor, selam, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

MUSTAFA YEL – NAME HABER

Tekirdağ Milletvekili

AK Parti MKYK Üyesi

İçişleri Komisyonu Üyesi

NAME HABER Köşe Yazarı


Haberi Paylaş: https://namehaber.com/?p=1603

, , , , , , , , , , , , , ,
Genel