Dünya Kupası Elemelerinde Şok Sonuç: Milliler İspanya’ya Farklı Kaybetti

A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu ikinci maçında ağır bir yenilgi aldı. Konya’da MEDAŞ Konya Büyükşehir Stadı’nda oynanan mücadelede milliler, güçlü rakibi İspanya karşısında sahadan 6-0 mağlup ayrıldı.

Maçın ilk yarısını 3-0 geride kapatan ay-yıldızlı ekip, ikinci yarıda da savunmada açıklar verince fark daha da büyüdü. İspanya’nın gollerini Pedri (2), Merino (3) ve Ferran Torres kaydetti. Teknik ve taktik üstünlüğünü sahaya net bir şekilde yansıtan İspanya, özellikle orta saha organizasyonlarıyla oyunun kontrolünü elinde tuttu.

Alınan bu sonuçla Türkiye, gruptaki ikinci maçında ilk mağlubiyetini yaşadı ve 3 puanda kaldı. İspanya ise üst üste ikinci galibiyetini elde ederek puanını 6’ya çıkardı ve liderliğini sürdürdü. Gürcistan’la aynı puana sahip olan milli takım, averaj farkıyla 3. sıraya geriledi.

Grubun diğer ekibi Bulgaristan ise henüz puanla tanışamadı ve son sırada yer aldı. Türkiye, gruptaki üçüncü maçını 11 Ekim’de deplasmanda Bulgaristan ile oynayacak. İspanya ise evinde Gürcistan’ı konuk edecek.