Klip çekimi için gittikleri Güney Afrika’da tecavüze uğradılar: ‘Kimyasal hadım’ tepkileri yükseldi

Klip çekimi için gittikleri Güney Afrika’da tecavüze uğradılar: ‘Kimyasal hadım’ tepkileri yükseldi

Güney Afrika’da video klip çekimleri için Johannesburg yakınlarındaki West Village kasabasına giden sekiz model, silahlı bir çete tarafından kaçırılarak toplu tecavüze uğradı.

Sekiz modelin, bölgede müzik klip çekimi için bulunduğu ve çete tarafından silah zoruyla kaçırıldığı aktarıldı. Kurbanlardan en küçüğünün yaşının 19 en büyüğünün ise 37 olduğu açıklandı. Yerel basında çıkan haberlere göre, kadınlar en az 10 kez cinsel istismara maruz kaldı.

Güney Afrikalı çetenin ayrıca, ekibin ve modellerin cep telefonlarına, mücevherlerine, nakit paralarına ve ekipmanlarına el koyduğu belirtildi.

‘KİMYASAL HADIM EDİLSİN’ ÇAĞRILARI YÜKSELDİ

Olay, dünyanın en yüksek suç oranlarından birine ve en yüksek üçüncü tecavüz vaka oranına sahip ülkede şok etkisi yaratırken, halk, tecavüzcülerin kimyasal hadım edilmesi çağrılarını yeniledi. Olay, sosyal medyada da gündem olurken, birçok kişi duruma tepkisini sert bir şekilde dile getirdi.

Polis, iki kişinin ölümüne neden olan bir çatışmanın ardından bölgede yasadışı olarak madende çalışan işçileri tutukladı.


Haberi Paylaş: https://namehaber.com/?p=2336

Dünya