Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son tahminine göre, soğuk ve yağışlı hava geri geliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son tahminine göre, soğuk ve yağışlı hava geri geliyor.

İstanbul’da perşembe günü beklenen yağmur cuma günü yerini kara bırakacak. MGM’nin değerlendirmelerine göre İstanbul’da cuma gününden salı gününe kadar kar yağışı bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklama şöyle:

“Ülkemizin 17.03.2022 Perşembe gününden itibaren soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına gireceği tahmin ediliyor. Perşembe günü genellikle yağmur ve sağanak, iç ve doğu kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde başlayacak yağışların 18.03.2022 Cuma gününden itibaren güney kesimler hariç yurt genelinde kar şeklinde görülmesi bekleniyor.

Yağışların, Marmara Bölgesi, Karadeniz ve Doğu Anadolu’da kuvvetli yer yer yoğun kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Önümüzdeki hafta ortasından itibaren yeni bir soğuk ve yağışlı havanın yurt genelinde etkili olacağı değerlendirilmektedir.

Rüzgarın, batı kesimlerde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli zaman zaman kısa süreli fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

Hava sıcaklıklarının önümüzdeki bir haftalık periyotta mevsim normallerinin 4 ila 8 derece altında seyredeceği tahmin ediliyor.

Vatandaşlarımızın ve yetkililerin Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yayınlayacağı güncel hava tahmin ve uyarı raporlarını takip etmeleri önem arz etmektedir.”


Haberi Paylaş: https://namehaber.com/?p=613

,
Gündem, Türkiye