Bakan Akar’dan tahıl koridoru açıklaması: Prensipte anlaştık

Bakan Akar’dan tahıl koridoru açıklaması: Prensipte anlaştık

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ukrayna limanlarından tahliye edilmesi beklenen tahıl yüklü gemilerle ilgili olarak İstanbul’da bir harekat merkezinin kurulmasının söz konusu olduğunu belirterek “Ukrayna limanlarındaki 25 milyon ton civarındaki tahıl ve gıda maddelerinin nakli için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu hafta içinde de yeniden toplanmak suretiyle nihai kararın verilmesi ve oradaki tahıl ve gıda maddelerinin taşınması için bir plan üzerinde genel prensipte anlaşma yapıldı” dedi.

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar başkanlığında Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz, Bakan yardımcıları Yunus Emre Karaosmanoğlu, Şuay Alpay, Alpaslan Kavaklıoğlu ve Muhsin Dere ile birlik komutanlarının katılımıyla video telekonferans yöntemiyle toplantı gerçekleştirildi.

Terörle mücadele etmeye devam edeceklerini belirten Bakan Akar, Ukrayna limanlarından tahliye edilmesi beklenen tahıl yüklü gemilerle ilgili olarak çalışmaların sürdüğünü kaydetti.


Haberi Paylaş: https://namehaber.com/?p=2160

Genel