İşte Gazi Koşusu’nun Şampiyonu!

Türkiye’nin en prestijli at yarışlarından biri olan Gazi Koşusu’nun 99’uncusu, 29 Haziran 2025 Pazar günü İstanbul Veliefendi Hipodromu’nda büyük bir heyecana sahne oldu. Yarışı, Ahmet Çelik’in jokeyliğini yaptığı Cutha isimli safkan at kazandı.

Toplam 22 üç yaşlı İngiliz tayıyla koşulan yarış saat 17.15’te start aldı. Cutha, zorlu rekabetin yaşandığı mücadelede 2:30.28’lik derecesiyle birinciliği elde etti. Jokey Ahmet Çelik, bu galibiyetle birlikte Gazi Koşusu’nda 8. kez birincilik kürsüsüne çıkarak tarihi bir başarıya daha imza attı.

Yarış sonunda kazanan atın sahibi, 30 milyon TL ana ikramiyeye hak kazandı. Ek prim ve teşviklerle birlikte bu rakamın 46 ila 55 milyon TL arasında bir toplam gelire ulaştığı açıklandı.