Sultangazi Belediyesi’nin “Yeniliğe Akış Geleceğe Bakış” sergisi ve inovasyon merkezi açıldı

Sultangazi Belediyesi’nin “Yeniliğe Akış Geleceğe Bakış” sergisi ve inovasyon merkezi açıldı

Türkiye’nin ilk yapay zeka küratörü Avind’in yer aldığı, dijital sanat sergisi ve atölyelerden oluşan “Yeniliğe Akış Geleceğe Bakış” programı ziyaretçilere kapılarını açtı. Aynı zamanda, araştıran ve üreten gençler için hayata geçirilen Sultangazi Belediyesi İnovasyon Merkezi’nin de açılış töreni gerçekleştirildi. Programa İstanbul Valisi Davut Gül de katıldı.

Her şeyin dijitale evrildiği bir dönemde Sultangazi Belediyesi, gençlerin ilgisini çekmek ve gelişen teknolojinin yakından takip edilebilmesini sağlamak amacıyla dijital sanatı desteklemeye devam ediyor. Geçmiş yıllarda düzenlenen yapay zeka ile hazırlanan Dalınç sergisi ve 2. İstanbul Dijital Sanat Festivali’nin ardından bu kez Sultangazi’de düzenlenen “Yeniliğe Akış Geleceğe Bakış” programıyla gençler farklı bir deneyim yaşıyor.

Gençleri sanatın büyülü dünyasına çekmek isteyen Sultangazi Belediyesi’nin MEZO Dijital işbirliği ile düzenlediği “Yeniliğe Akış Geleceğe Bakış” programı Prof. Dr. Necmettin Erbakan Bilim Merkezi’nde kapılarını açtı. Aynı zamanda Sultangazi Belediyesi İnovasyon Merkezi’nin de açılış töreninin düzenlendiği programa İstanbul Valisi Davut Gül, İl Kültür Müdürü Coşkun Yılmaz, Sultangazi Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun ile eşi Tuba Dursun, basın mensupları, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile öğrenciler ve aileleri katıldı.

“Gençlerin Desteklenmesi Çok Kıymetli”   

Programda konuşan İstanbul Valisi Davut Gül, “Sultangazi ilçemiz genç nüfusun fazla olduğu, en genç ilçelerimizden bir tanesi. Eğer bu iyi değerlendirilirse ülkemiz ve İstanbulumuz açısından çok büyük bir güç. Ben Belediye Başkanımızı tebrik ediyorum. Bireyin doğumundan üniversite hayatına kadar pek çok alanda çalışmaları var. Her dönemin ayrı bir ruhu var. Teknoloji çağında gençlerin dijital sanatla buluşması, bilimle iç içe olması çok kıymetli…” diye belirtti.

“Gönüllere Dokunmak Tek Gayemiz”

Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun; “Önceliğimiz hep gönüllere dokunmak oldu. Bizler insanların hayatına doğduğu andan itibaren dokunmaya başlıyoruz. Hoşgeldin Bebek programımızla yeni doğan bebek ve anneyle sürecimize başlıyoruz. Ardından 5’li yaşlardaki çocuklarımızın ve annelerinin kaliteli zaman geçirdiği Kütüp-Anne etkinliğimizle süremize devam ediyoruz. Ana Kucağı ve Kaşif Çocuk projelerimizle eğitim alanında da güzel işlere imza atıyoruz. Kaşif Çocuk bizler için gerçekten çok önemli bir proje… 5-8 yaşlarındaki üstün zekalı çocuklarımızın eğitim hayatlarına dokunarak onları daha doğru yönlendirmelerle hayata hazırlıyoruz. Ardından Bilim Merkezimizle 8’den 15’li yaşlara kadar gençlerimize bilim ile ilgili çalışmalar yaptırıyoruz. İnovasyon Merkezimizde de bilimsel çalışmalarını belli bir noktaya getiren gençlerimize rehberlik ederek TEKNOFEST gibi yarışmalara katılmasına ve projelerini tamamlamasına yardımcı oluyoruz. SEDA ile gençlerimizi lise ve üniversite sınavlarına ücretsiz olarak hazırlıyoruz. Lise mezuniyetlerini birlikte kutlayarak hayata atıldıkları dönemde de yanlarında oluyoruz. Gençlik Kamplarımızla, başarılı öğrencilere yönelik Bosna ve yurt içi gezilerimizle, spor akademilerimizle daima gençlerimizle bir aradayız. Yani komşularımızın hayatlarının her önemli anlarında yanlarında olmaya gayret gösteriyoruz.” dedi.

Sergi Direktörü Dr. Nabat Garakhanova; “Dijital sanat, günümüzün yükselen bir değeri. Türk sanatçılar dünyada adını her geçen gün daha güçlü bir şekilde duyurmaya devam ediyor. Dijital sanata meraklı ve istekli çok genç olduğunu da biliyorum. Bu nedenle, bu etkinliklerin çok kıymetli olduğunu düşünüyorum. Dijital sanatın herkes için ulaşılabilir olması gerekiyor ve bu noktada, dijital sanata verdiği desteklerden dolayı Sultangazi Belediye Başkanımız Av. Abdurrahman Dursun’a ve katkı sunan herkese çok teşekkür ediyorum’ diye belirtti.

Sergi Gençlerin İlgisini Çekti

Konuşmaların ardından katılımcılar, sergi alanına geçti. Sultangazi Belediyesi’nin 5 yılda yaptığı hizmetlerin anlatıldığı görsellerin AR çalışması yapılarak, Artvive uygulaması aracılığıyla videolara dönüşmesi ziyaretçilerin ilgisini çekti.  Hologramlar aracılığıyla Türkiye ve dünyanın dört bir yanından seçilmiş eşsiz tarihi yapıların hayat bulduğu eserler de sergideki yerini aldı. Ayrıca MUSE VR, Metaverse Galerileri, Lumin, Tekstil isimli dijital sergiler de ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

Gençler için Eğitimler

Serginin devam ettiği 31 Aralık’a kadar gençlere yönelik çeşitli dijital sanatlar hakkında eğitimler de gerçekleştiriliyor. Eğitimler, öğrencilerin ufuklarını açarak ve yeni dünyaya dair fikir edinmelerine yardımcı oluyor.

Sultangazi Belediyesi İnovasyon Merkezi Açılış

Vali Gül ve beraberindeki protokol, serginin ardından üst katta bulunan Planeteryuma geçerek Akdeniz’in derinliklerini sanal tur aracılığı ile gezdiler. Misafirler, Sultangazi Belediyesi’nin, projesini geliştirmek isteyen gençlere yol göstermek amacıyla hayata geçirdiği İnovasyon Merkezi’nin proje geliştirme alanı, üretim alanı ve stüdyo alanından oluşan bölümlerini de ziyaret etti.  Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun, protokole İnovasyon Merkezi’nin ilçe açısından önemini de anlattı.

İnovasyon Merkezi’nin Önemi

Sultangazi Belediyesi bilime ve yeniliğe meraklı, araştıran ve üreten gençler için Bilim Merkezi içerisinde eğitim veren İnovasyon Merkezi’ni hayata geçirdi. Proje yazmak, projesini sunmak ya da fikrini geliştirmek isteyen ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerinin başvurabildiği merkezde eğitmenlerle birlikte projeler geliştirip üreten öğrenciler, Teknofest, TUBİTAK, MEB tarafından düzenlenen çeşitli yarışmalara katılma fırsatı da bulacaklar.


Haberi Paylaş: https://namehaber.com/?p=6134

Genel