Ümit Özdağ: Bu Salakça Irkçılık Suçlamalarını Reddediyoruz

Ümit Özdağ: Bu Salakça Irkçılık Suçlamalarını Reddediyoruz

Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, Cumhuriyet TV’de Mustafa Büyüksipahi’ye konuk olduğu Gündem Özel adlı youtube programında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

İşte Özdağ’ın yaptıkları açıklamalardan satır başları:

Sığınmacıların Türkiye ekonomisi üzerinde ciddi bir baskı unsuru olduğunu yinelemek gerekir. Dolayısıyla sığınmacıları geldikleri yere geri göndereceğiz.

Akp’nin yanlış politikaları devleti felakete götürdü. Eğitimi cehalete hapsettiler. Bir ülkeye ne kadar kötülük yapılabilecekse onu yaptılar. Şimdi de tüm demografik yapıyı mahvederek milleti intihara sürüklüyorlar. Bu bir politik cinnettir.

Pakistan da böyle bir süreç yaşadı ve çok gelişmekte olan bir ülke iken şimdi uyuşturucunun kol gezdiği bir şeriat devleti haline getirdiler.

Sokaklarda kızlarımızın özgürce dolaşabilmesini istiyorsanız, Zafer Partisi’ne destek olun!

CHP, KILIÇDAROĞLU’NDA ISRAR EDERSE İYİ PARTİ’YE ÇAĞRIDA BULUNACAĞIZ

Her parti tabanı gibi, İyi Parti tabanı da Mansur Yavaş’ın desteklediği açık. Eğer Chp, Kılıçdaroğlu’nun adaylığında diretirse, İyi parti başta olmak üzere diğer partilere Mansur Yavaş’ın aday gösterilmesi hususunda çağrıda bulunacağız. Mansur Yavaş’ı destekleyen birçok parti ile de temas halindeyiz. Kılıçdaroğlu, yeni bir Ekmeleddin vakası olur. Bunun yaşanmaması için ne gerekiyorsa yapacağız.

ÜMİT ÖZDAĞ KİMDİR?

3 Mart 1961 yılında Japonya’nın Tokyo kentinde dünyaya gelen Ümit Özdağ, aslen ana vatanı Dağıstan olan Kumuk Türklerindendir. Daha sonra MHP Kadın Kollarının ilk genel başkanlığını yapacak olan Gönül Özdağ ve Millî Birlik Komitesi üyesi olarak 27 Mayıs darbesine katılan kurmay yüzbaşı Muzaffer Özdağ’ın oğlu olarak 3 Mart 1961’de doğdu. Millî Birlik Komitesi içinde Alparslan Türkeş ile birlikte hareket eden babasının, 13 Kasım 1960’ta Japonya’ya hükûmet müşaviri olarak gönderilmesi nedeniyle Tokyo’da dünyaya geldi.

ZAFER PARTİSİ GENEL BAŞKANI ÜMİT ÖZDAĞ KİMDİR?

Münih Üniversitesi ve Gazi Üniversitesi’nden mezun olduktan sonra uzun yıllar üniversitelerde ders verdi. 1993 yılında doçent, 2001 yılında profesör oldu. 1999’da Avrasya Stratejik Araştırmalar Merkezi’ni, 2003’te Diyanet Araştırmaları Merkezi’ni, 2006’da ise 21. Yüzyıl Türkiye Enstitüsü’nü kurdu. Bu düşünce kuruluşlarında yaptığı çalışmalarla ve yayınlarla Türk dış politikasına katkıda bulundu. Hâlen 21. Yüzyıl Türkiye Enstitüsü Yönetim Kurulu Başkanlığını yapmaktadır.

Lisans eğitimini Münih Ludwig Maximilian Üniversitesinin siyasal bilgiler, felsefe ve iktisat fakültelerinde tamamlamış ve yüksek lisans çalışmasını Türkiye’de planlı kalkınma ve Devlet Planlama Teşkilatı üzerine hazırlamıştır.

AKADEMİK KARİYERİ

1986 yılında Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde araştırma görevlisi olarak çalışmaya başlamıştır. 1990 senesinde “Atatürk ve İnönü Döneminde ordu-siyaset ilişkileri” konulu çalışması ile siyaset bilimi doktoru olmuştur. 1993 yılında “Menderes Döneminde ordu-siyaset ilişkileri ve 27 Mayıs Askeri Hareketi” konulu tezi ile siyasal teori doçenti unvanını aldı.

1994 yılında Avrasya Dosyası adlı üç aylık uluslararası ilişkiler ve stratejik araştırmalar dergisini çıkarmaya başladı ve editörlüğünü yaptı. 1980’lerin sonundan itibaren terörizm ve etnik sorunlar konularında araştırmalar yaptı. 1995 senesinde Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile bu bölgelerdeki illerinden göç alan illerde sosyopolitik içerikli saha araştırmaları yaptı.

1997-1998 senelerinde ABD’de Baltimore’da Towson Üniversitesi’nde küreselleşme, Avrasya’da etnik sorunlar konularında araştırmalar yapmış ve aynı konularda ders verdi. 1999 yılında Avrasya Stratejik Araştırmalar Merkezini (ASAM) kurdu. 2000 yılında ASAM’a bağlı olarak çalışan Ermeni Araştırmaları Enstitüsü’nü kurdu. ASAM’ın 2004 senesine kadar başkanlığını ve yönetim kurulu başkanlığını yürüttü. 2001 yılında profesör oldu. 2005’te Gazi Üniversitesi’nden ayrıldı.

SİYASİ KARİYERİ

MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ

2006 yılında yapılan 8. Olağan Kongresi öncesinde Devlet Bahçeli’ye karşı genel başkanlığa aday olduğunu açıklayan Ümit Özdağ, kongreden iki gün önce MHP yönetiminden ihraç edilmiştir. 2010 yılında mahkeme kararı ile tekrar MHP üyesi oldu. MHP’deki siyasi kariyeri 20 Ekim 2016 tarihinde MHP Genel Merkezi tarafından parti tüzüğünün bazı maddelerini ihlal ettiği gerekçesi ile kesin ihraç talebiyle Merkez Disiplin Kurulu’na sevk edildi. 15 Kasım 2016 tarihinde de partiden ihraç edildi.

İYİ PARTİ

2017 yılında İYİ Parti’ye katıldı ve kurulunda yer aldı. Ümit Özdağ, Strateji, İletişim, Propaganda ve Tanıtımdan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı oldu. 2018 Türkiye genel seçimlerinde, İYİ Parti’den İstanbul milletvekili seçildi. 2020 tarihinde ise girdiği tartışma sonucu partiden ihraç edildi. Bir yıl sonra mahkeme emriyle ihraç kararı iptal edildi ve 2 ay sonra İYİ Parti’den istifa ettiğini açıkladı.

ZAFER PARTİSİ

2021 yılında Özdağ, parti kurma çalışmalarına başladı ve Ayyıldız Hareketi’ni başlattıktan sonra, yeni partisini 26 Ağustos’ta kuracağını açıkladı. 26 Ağustos 2021 tarihinden itibaren de kurucusu olduğu Zafer Partisi Genel Başkanlığı görevini yürütmektedir.


Haberi Paylaş: https://namehaber.com/?p=1312

, , , , , , , , , , , , ,
Genel