Uzmanlar tarih verdi: Kar ne zaman yağacak?

Uzmanlar tarih verdi: Kar ne zaman yağacak?

Türkiye önceki yıllara göre sıcak bir kış geçiriyor. Vatandaşlar ise en çok ‘kar ne zaman yağacak?’ sorusunun yanıtını merak ediyor. Beklenen soğuk havaların gelmemesi uzmanları da şaşırtırken kar yağışıyla ilgili tarih verildi.

Ocak ayının son günlerine gelirken beklenen soğuk havalar ve kar yağışı kendini henüz göstermedi. Bazı bölgeler de ise mevsim normallerinin üstünde sıcaklıklar yaşanıyor. Doğu kesimlerde özellikle yüksek bölgelerde kar kendini gösterdi ancak batı kesimler istediği yağışları henüz alamadı.

Yağışların etkisini gösterememesi kuraklık riskini artırırken uzman isimlerden umutlandıran bir açıklama geldi. TRT Haber’de yer alan habere göre, ocak ayının son günleri için kar yağışı tahmininde bulunan uzmanlar 3 güne özellikle dikkat çekti.

“OCAK AYININ SONUNDA ETKİSİNİ GÖSTERECEK”

Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adil Tek, yaklaşık 10 günlük bir soğuk hava sisteminin etkili olacağı bilgisini verdi. Ocak ayının sonuna doğru başlayacak sistemin kar yağışını da getireceğini ancak sistemin ne kadar etkili olacağının o anki hava durumuna bağlı olarak değişebileceğini de belirtti.

Prof. Dr. Adil Tek’in açıklamaları şu şekilde;

“10 gün kadar soğuk hava etkili olacak. Kar yağışı yapabilecek bir sistem görünüyor. Ani bir kar yağışı da olabilir ancak bu sadece bir olasılık. Fakat geçen seneden farkı bu sefer soğuk hava devam edecek yani kar yağarsa yerde kalabilir. Geçen sene ise 6-7 saatlik bir kar yağışı olmuştu ve gitmişti çünkü hava yeterince soğuk devam etmemişti.”


Haberi Paylaş: https://namehaber.com/?p=3577

Genel