Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Kim rahatsız olursa olsun mazlumun yanında durmaya devam edeceğiz

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türkiye Caferileri tarafından Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi’nde düzenlenen Evrensel Aşura Matem Merasim Töreni’ne katıldı. Türkiye Caferileri Derneği Başkanı Selahattin Özgündüz’ün ev sahipliğinde gerçekleştirilen programda konuşan Cevdet Yılmaz, Kerbela’nın İslam dünyası için taşıdığı anlamı ve birlik mesajını dile getirdi.

Muharrem ayının manevi iklimine işaret eden Cevdet Yılmaz, Hz. Hüseyin’in Kerbela’da verdiği mücadelenin adalet, hakkaniyet ve insan onuru açısından tüm insanlığa örnek olduğunu ifade etti.

Konuşmasında birlik ve beraberlik vurgusu yapan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, şu ifadeleri kullandı:

“Bizim mezhep farklılıklarını çok aşırı noktalara taşıyıp birbirimize karşı farklı bir duruş içine girmemiz sadece başkalarını sevindirir. Hepimiz bir diğerinin kimliğine saygı duyarak; zorla hiç kimseyi değiştirmeye, dönüştürmeye çalışmayarak, kendimiz olarak kendimizi ifade ederek, farklılıklarımız kadar ortaklıklarımızı da vurgulayarak birlikte yaşayacağız. İri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız ve hep birlikte bu sınavları geçmeye devam edeceğiz inşallah.”

Kerbela’nın haksızlık karşısında sessiz kalmamanın sembolü olduğunu belirten Cevdet Yılmaz, şöyle konuştu:

“Hz. Hüseyin efendimizin uğruna mücadele ettiği değerler farklı coğrafyalarda ve farklı zamanlarda vicdan sahibi insanların yolunu aydınlatmaya devam etmiştir. Kerbela’yı doğru okumak, haksızlık karşısında sessiz kalmamayı, mazlumun yanında durmayı ve adaleti her şart altında savunmayı da beraberinde getirmektedir. Zalimlerin en çok korktuğu şey aydınlıktır. Zulüm, karanlık demek zaten. Zalimlerin en korktuğu şey hakikatin aydınlığıdır. Hakikati olduğu gibi ifade etmek zalimlere karşı verilecek en güzel cevaplardan biridir.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde mazlumların yanında durmaya devam edeceklerini söyleyen Cevdet Yılmaz, şu değerlendirmede bulundu:

“Biz de Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde dünyadaki mazlumlarla ilgili net hakikati en yalın şekilde, en gür şekilde ifade eden duruşumuzu her zaman ortaya koyduk. Bundan sonra da ortaya koymaya devam edeceğiz. Kim rahatsız olursa olsun, kimin zoruna giderse gitsin hakkı hakikati söylemeye, mazlumun yanında durmaya devam edeceğiz. Kerbela’nın bizlere bıraktığı en önemli derslerden biri, şartlar ne olursa olsun hakkın ve adaletin yanında yer alma sorumluluğudur. Bu yönüyle Kerbela’nın mesajı belirli bir döneme veya coğrafyaya ait değildir. Hz. Hüseyin efendimizin uğruna mücadele ettiği değerler bugün de tüm insanlığa yol göstermektedir. Dünyanın neresinde bir mazlum varsa Kerbela’nın vicdanlara yüklediği sorumluluk orada başlamaktadır. Haksızlığa uğrayanın inancı, mezhebi veya kökeni ne olursa olsun adaleti savunmak, mazlumun yanında durmak ve insan onurunu korumak hepimizin ortak sorumluluğudur. Dinine, mezhebine, etnik kimliğine, rengine, cinsiyetine bakamayız.”