CZN Burak olarak tanınan işletmeci Muhammed Burak Özdemir ile babası İsmail Özdemir hakkında, kentsel sit alanında izinsiz inşaat yaptırdıkları iddiasıyla açılan dava sonuçlandı. İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya sanık avukatları katıldı.
Mahkeme, yapılan değerlendirme sonucunda iki sanık hakkında yöneltilen “2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu’na muhalefet” suçunun yasal unsurlarının oluşmadığına hükmetti. Bu kapsamda, Muhammed Burak Özdemir ve İsmail Özdemir’in ayrı ayrı beraatine karar verildi.
İddianamede, söz konusu alanda izinsiz inşaat yapıldığı yönünde ihbar üzerine inceleme başlatıldığı belirtilmişti. Görevlilerin alana giriş yapamadığı, dışarıdan yapılan incelemede yapının inşaat halinde bulunduğu ve çalışmaların tamamlanmadığının gözlendiği kaydedilmişti.

