2025 FIVB Dünya Kadınlar Voleybol Şampiyonası’nın finalinde Türkiye ile İtalya karşı karşıya geldi. Nefes kesen mücadelede rakibine 3-2 yenilen A Milli Kadın Voleybol Takımı, organizasyonu ikinci sırada tamamlayarak tarihindeki ilk Dünya Şampiyonası gümüş madalyasını elde etti.
Final karşılaşması büyük bir çekişmeye sahne oldu. İlk sete her iki takım da dengeli başlarken skor 6-6’da eşitlendi. İtalya, Egonu’nun etkili servis turuyla üstünlüğü ele geçirdi ve seti 25-23 kazanarak 1-0 öne geçti.
İkinci sette ise Türkiye adeta fırtına gibi başladı. 10-2’lik seriyle farkı açan ay-yıldızlı ekip, Eda Erdem ve Melissa Vargas’ın etkili oyunuyla üstünlüğünü korudu. Seti 25-13 kazanan milliler durumu 1-1’e getirdi.
Üçüncü sette İtalya savunmadaki direncini artırarak farkı erkenden açtı. Türkiye’nin geri dönüş çabalarına rağmen, son bölümde hata yapmayan İtalyan ekibi seti 26-24 kazandı ve 2-1 öne geçti.
Dördüncü set ise millilerin kontrolünde geçti. Vargas ve Gabi’nin sayılarıyla üstünlük sağlayan Türkiye, seti 25-19 alarak skoru 2-2’ye taşıdı ve mücadeleyi karar setine götürdü.
Final setine iyi başlayan milliler 6-4 öne geçse de, Egonu ve Sylla’nın etkili hücumlarıyla toparlanan İtalya oyunun kontrolünü aldı. Son bölümde hata yapmayan rakip, seti 15-8 kazanarak mücadeleyi 3-2 ile noktaladı.
Bu sonuçla Türkiye, Dünya Şampiyonası tarihinde ilk kez final oynadı ve gümüş madalya elde ederek tarihi bir başarıya imza attı.

