RTÜK’ten Tele1 ve Halk TV’ye ceza geldi.

RTÜK’ten Tele1 ve Halk TV’ye ceza geldi.

CHP kontenjanından RTÜK üyesi olan Okan Konuralp, Halk TV ve Tele1’e kesilen cezalardan bahsetti. 

“Siyasi iktidarın, ‘ekran koruyucusu’ rolünü üstlenen RTÜK, Halk TV’ye ‘CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’ cezası kesti. RTÜK, CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun 24 Mayıs 2022 tarihli “TURKEN Vakfı” açıklamasını ikinci kez yayınlayan Halk Tv’ye ikinci kez idari para cezası verdi.  Halk Tv’ye HDP Mv. Mehmet Tiryaki’nin Öcalan için kullandığı ‘Sayın’ ifadesi nedeniyle para ve 3 kez program durdurma cezası da verildi” diyen Konuralp, şunları kaydetti:

“Oysa ki ifadenin suç olmaktan çıkartıldığını iktidar mensupları övünerek anlatıyordu. Yargıtay içtihatları da ifadeyi suç kabul etmiyor! RTÜK, TELE1’i de kendisini eleştirdiği gerekçesiyle cezalandırdı. Basın, ifade ve düşünce özgürlüğünün güvencesi altında olan ve üstelik Sayıştay raporuna dayanan eleştiriler nedeniyle RTÜK, TELE1’e para cezası verdi.”

RTÜK, 30 Mayıs’taki toplantısında Kılıçdaroğlu’nun TURKEN Vakfı açıklamalarını canlı yayınlayan 4 televizyon kanalına para cezası vermiş; HalkTv de karara tepki olarak, cezaya gerekçe gösterilen Kılıçdaroğlu’nun açıklamasını yeniden yayınlamıştı.


Haberi Paylaş: https://namehaber.com/?p=1953

Genel